Bel of mail ons voor een afspraak

+31(0)187 - 491533

3nine green line serie Olienevel separator

Olienevel afzuiging van 3Nine

De GREEN LINE serie is de tweede generatie van olienevel afscheiders van 3NINE. Deze olienevel separatoren kunnen op basis van tegenstroom-technologie allerlei soorten toepassingen verrichten met snijolie of andere technische oliën in het metaal bewerkingsproces.

De GREEN LINE serie van 3NINE is de tweede generatie van olienevel afscheiders. Deze olienevel separators werkt volgens het "tegenstroom principe"" en is voorzien van een frequentieregelaar welke tal van functies monitoren en deze communiceert via de LED lichtbalk rondom de unit. Tevens is de GREEN LINE standaard voorzien van een HEPA klasse 13 filter.

Metaalbewerkingsvloeistoffen veilig met olienevel separator

De voordelen van deze olienevel separators:

  • Altijd voldoende onderdruk bewerkingsruimte
  • Geen onderhoud/vervangen van filters
  • Terugwinning snijvloeistoffen en andere koelsmeermiddelen
  • Aanzienlijk schonere lucht en schonere omgeving, vloeren, machines, maar bovenal voor schone en gezonde longen.
  • Turbines veroorzaken een onderdruk, waardoor de proceslucht in het rotorhuis gezogen wordt (olienevel afzuiging)

 

  • Zelfreinigend olienevel afscheiderDe rotatie van de separatiebladen veroorzaakt een luchtbarrière aan de buitenzijde van de separatiebladen, waardoor grotere partikels het bladen pakket (= gestapelde separatiebladen) niet kunnen binnendringen, maar tegen de wand de rotorbehuizing worden geslingerd.
  • Partikels kleiner dan 10 mµ komen wel in het bladen pakket, tussen de separatiebladen, waarbij 100% van alle partikels tot 1 mµ uit de lucht worden gesepareerd, samen met een kleiner percentages aan partikels < 1 mµ. (olienevel separator)

 

Schone lucht door olienevel reiniging

  • De gesepareerde koelvloeistof en snijvloeistof wordt voor 100% naar de bewerkingsmachine geretourneerd.
  • Het percentage partikels kleiner dan 1 mµ dat niet door de separator wordt afgescheiden, wordt vervolgens door het Hepa klasse H13 na-filter afgevangen. (olienevel afscheiding)

 

 

Glavitech voor olienevel afscheiding

CIP - CLEANING IN PLACE

Indien gebruik gemaakt wordt van een water mengbaar koelsmeermiddel is het verstandig de CIP te gebruiken. Dit eveneens gepatenteerde systeem spuit volautomatisch periodiek een hoeveelheid koelsmeermiddel in de olienevel separator, zodat eventuele verkleefde restanten worden verwijderd.

Dit koelsmeermiddel haalt de 3NINE met een eigen pomp uit de tank van de machine; de 3NINE zorg er met de olienevel separator voor dat dit wordt geretourneerd.

Bovendien het bewijs van de werking van de olienevel separator, immers geen ander merk of systeem blaast koelmiddel in het apparaat.

 De GREEN LINE serie van 3NINE is beschikbaar in de volgende modellen:  

 

Bekijk hier onze BLUE LINE