Bel of mail ons voor een afspraak

+31(0)187 - 491533

3nine blue line serie Olienevel separator

De BLUE LINE serie is de klassieke serie olienevel separatoren van 3NINE. Ze produceren luchtstromen vanaf 300 CFM (500 m³ /h) tot 1800 CFM (2500 m³ /h). Met meer dan 7000 eenheden geïnstalleerd over vier continenten, hebben zij zichzelf intussen wel bewezen.

De BLUE LINE serie is de eerste serie van de gepatenteerde doorbraak van 3NINE in olienevel afscheiders en is geschikt voor bewerkingsruimtes van 5 m³ tot 30 m³.klassieke olienevel separator

De voordelen van deze olienevel separators op een rij:

 • Altijd voldoende onderdruk bewerkingsruimte

 • Geen onderhoud/vervangen van filters.

 • Terugwinning snijvloeistoffen.

 • Aanzienlijk schonere lucht en schonere omgeving, vloeren,
  machines, maar bovenal voor schone en gezonde longen.
  Metingen laten een verbeterfactor van 700 zien ten opzichte van conventionele systemen.

Toepassing van de olienevel separator resulteert in een uiterst zuivere lucht.

klassieke olienevel afscheider

 • De basis van dit gepatenteerde systeem bestaat uit een turbine met lamellen, lamellen pakket, welke zorgt voor de afzuiging van de olienevel uit de machine. (olienevel afzuiger). De vervuilde lucht wordt van buiten naar de binnenzijde van het lamellen pakket gezogen, waarbij dankzij de centrifugaal kracht de zwaardere partikels (metaaldeeltjes e.d.) direct tegen de omkleding worden geslingerd.

 • De kleinere partikels worden tegen de conisch geplaatste lamellen gedrukt, alwaar een samenklontering plaatsvindt totdat gewicht, omvang en sneldheid groot genoeg worden voor de separatie, waarbij de partikels tegen de binnenwand van de omkleding geslingerd worden.

 • De gesepareerde koelsmeermiddelen en snijolie wordt naar de machine geretourneerd.

 • Een deel van de partikels kleiner dan 1 mµ worden niet gesepareerd, deze worden afgevangen door een Hepa klasse H13 na-filter. Omdat dit uiterst weinig is, gaat dit na-filter zeer lang mee. (2 – 3 jaar) (olienevel separator).

klassieke olienevel filter

CIP - CLEANING IN PLACE 

Indien men gebruik maakt van een water mengbaar koelsmeermiddel, is het verstandig de CIP te gebruiken. Dit eveneens gepatenteerde systeem spuit volautomatisch periodiek een hoeveelheid koelsmeermiddel in de olienevel separator, zodat eventuele verkleefde restanten worden verwijderd. Dit koelsmeermiddel haalt de 3NINE met een eigen pomp uit de tank van de machine; de 3NINE zorg er met de olienevel afscheider voor dat dit wordt geretourneerd.

Bovendien het bewijs van de werking van de olienevel separator, immers geen ander merk of systeem blaast koelsmeermiddel in het apparaat.

 

 

 

 

 

Bekijk hier onze GREEN LINE