Bel of mail ons voor een afspraak

+31(0)187 - 491533

3nine blue line serie olienevel fijnstof separator

De Blue Line is eerste serie olienevel separatoren van 3nine. Geschikt voor machines met een inhoud van 5 tot 20 m³. Met meer dan 10000 eenheden geïnstalleerd over vier continenten, hebben deze machines zichzelf intussen wel bewezen.


klassieke olienevel separator

 

 

 

Toepassing van de olienevel separator resulteert in een uiterst zuivere lucht.

klassieke olienevel afscheider

  • De basis van dit gepatenteerde systeem bestaat uit een turbine met lamellen, lamellen pakket, welke zorgt voor de afzuiging van de olienevel uit de machine. (olienevel afzuiger). De vervuilde lucht wordt van buiten naar de binnenzijde van het lamellen pakket gezogen, waarbij dankzij de centrifugaal kracht de zwaardere partikels (metaaldeeltjes e.d.) direct tegen de omkleding worden geslingerd.

  • De kleinere partikels worden tegen de conisch geplaatste lamellen gedrukt, alwaar een samenklontering plaatsvindt totdat gewicht, omvang en sneldheid groot genoeg worden voor de separatie, waarbij de partikels tegen de binnenwand van de omkleding geslingerd worden.

  • De gesepareerde koelsmeermiddelen en snijolie wordt naar de machine geretourneerd.

  • Een klein gedeelte van de partikels kleiner dan 1 mµ worden niet gesepareerd, deze worden afgevangen door een Hepa klasse H13 na-filter. Omdat dit uiterst weinig is, gaat dit na-filter zeer lang mee. (2 – 4 jaar).

klassieke olienevel filter

CIP - CLEANING IN PLACE 

Dit eveneens gepatenteerde systeem spuit volautomatisch periodiek een hoeveelheid koelsmeermiddel in de olienevel separator, zodat eventuele verkleefde restanten worden verwijderd. Dit koelsmeermiddel is afkomstig uit de koelmiddeltank van de machine; de 3nine zorg er met de separator voor dat dit wordt geretourneerd, derhalve geen afval.

Bovendien het bewijs van de werking van de olienevel separator, immers geen ander merk of systeem blaast koelsmeermiddel in het apparaat.

 

 

 

 

 

Bekijk hier onze GREEN LINE